Wednesday, December 06, 2006

MINIMALISME

I en ellevill, overdådig julepyntekarusell slår det meg, minimalisme er oppfunnet av travle folk med mye penger.
Ukristelig dyre møbelstykker står og poserer enkeltvis, mot hvite vegger og mye luft.
Lett å holde rent, samt tidsbesparende investeringer.
Det er egentlig innlysende at de rike også er de toneangivende hva angår kapital verdi. Da plebsen fikk råd til å kjøpe Le Courbosier, falt bunnen ut av liggestolmarkedet.
Etterat alle hadde kastet emaljegrytene fra syttitallet på søpla, pryder de rød/hvite kokekarene kjøkken i halvmillionklassen.
Nå, så får vi som ikke har råd til å følge den rette sti(l), heller pøse på med engler. kongle, glitter og nisser med lys, så ingen busk er mørk..
Alt det vi kan kjøpe på Rema, Rimi, Lidl, Jysk og Nille.
Så blir kremmerene enda krommere, og bruktsalget på Årabrot enda mere fullpakket av ting ingen vil ha.
Vi kan jo kalle det tradisjon.

2 comments:

Kris said...

Mm.

De rike har muligens også finere vegger, tak og gulv... De føler kanskje ikke det samme behovet for å dekke over rare hull, flekker og andre mystiske forborgenheter en helst vil slippe å hvile blikket på i tide og utide. :)

ENGLER! Putte ENGLER OVERALT! JA! GOD idé!!! Og LYS! Hurra for juuuul!!

Felisol said...

Enig. Engler kan være både i skjul og stue..Har forresten en blå kjøkkenegnel som henger framme hele året. Det har innskrift som følger:"I clean house every other day. This is not the other day." Litt senere idag skal jeg faktisk, tja om ikke bake, så ihvertfall lage risboller. De går det nesten ikke an å mislykkes med, og de blir alltid spist opp før jul!!